Naar het overzicht

22 januari 2022 | Ilonka

Ik wil iedereen graag vertellen over mijn werk bij het superfijne bedrijf Zeelz

Ik werk al sinds januari 2019 met passie en vooral met heel veel plezier bij Zeelz. Het is een bedrijf die veel contacten en opdrachtgevers in de cosmetica heeft, in het luxe segment voor retail Schiphol, de Bijenkorf als ook op de lokale markt bij Douglas en Ici Paris. Ik werk op de werkvloer als professional promotor en als huidverzorgings adviseuse, geurcoach en visagiste. Ik krijg werk aangeboden voor veel verschillende opdrachtgevers en dat maakt het superleuk en afwisselend.

Het is daarbij heel leerzaam omdat wij ingezet worden op de terminal van Schiphol, achter de douane. Het gebruik van vreemde talen is hierbij ook belangrijk maar met Engels en Duits kom je best heel ver. Dat is wel een must om te spreken. Reizigers komen overal vandaan en gaan ook overal naartoe. Een geur verwoorden in het Engels is een mooie uitdaging, leerzaam en heel communicatief. En ja, huidverzorging is een specialisatie wat heel persoonlijk is voor elke vrouw om te adviseren, dat maakt het leuk .

Te zien hoe anderen jou begrijpen als je iemand enthousiast wil maken is al heel leuk om te ontdekken bij jezelf. Wij werken voor een geurpromotie of voor een compleet merk zoals Chanel en Clarins waar ik het superleuk vind om in een team te werken en samen met elkaar als team de targets te halen in een bepaalde periode. The sprit, de prachtige promotie counters, de Visuals van het merk, de energie wat het uitstraalt met het team, van en met elkaar en met Kappé, de parfumerie winkels achter de douane is “amazing “, supergaaf!

Bij de winkels van Kappé worden wij meteen in het team opgenomen, dat is heel leuk, je bent nooit alleen en zoveel leuke collega’s, dames en heren, contacten die je regelmatig weer tegenkomt, je werkt nooit met dezelfde mensen, grote teams en iedereen is anders. Alles bij elkaar maakt het heel bijzonder en geeft een extra drive, je energie om er voor te gaan, iedere dag weer. Dit werkt voor mij super inspirerend als persoon en in mijn werk.

Cosmetica is een grote passie voor mij al sinds mijn 18e, toen ik de opleiding schoonheidsspecialiste volgde en ik werkzaam werd in de schoonheidssalon. Ik heb daarnaast mijn NIMA A diploma behaald, mijn visagisten/haarstylings diploma, in een buitendienstfunctie cosmetica gewerkt als ook in de luxe parfumerie heb ik gewerkt met diverse mooie luxueuze cosmeticahuizen. Sinds 7 jaar heb ik ook een eigen schoonheidssalon, Skin Energy te Nieuw Vennep, ik werk hier met het salonmerk Hannah.  Ik wil heel graag een huid behandelen, de klant begeleiden in huidverzorging maar ook verkopen is een grote drive van mij.

Het bedrijf Zeelz biedt mij de unieke mogelijkheid om mijn passie cosmetica in het luxe segment te combineren met mijn eigen business en ook hierin mijn eigen dingen te kunnen en mogen doen. Zij begrijpen mij en zullen mij altijd ondersteunen in de beschikbare tijd, want die is iedere week anders voor mij.

Ik heb heel vaak avondklanten in de salon wat ik dan zelf combineer met bijvoorbeeld een ochtend dienst om voor Zeelz te werken. Maar ook middag en avonddiensten zijn heel makkelijk in te vullen. Ik start dan om 7.00 tot 13.30 op Schiphol voor bv een geuren promotie. Ik ben meteen wakker als ik start en het is dan ook al lekker druk op de terminal met reigers die vroeg vertrekken, om 10.00 even een pauzetje met koffie en dan ga ik weer een paar uurtjes lekker de geuren onder de aandacht brengen, met de klanten in contact, op zoek naar de producten die ik wil verkopen en de klant een goed gevoel te geven haar te helpen met het juiste product.

Om 13.30 uur ga ik richting huis voor een paar uurtjes vrije tijd waarna ik na het avondeten met het gezin, een leuke klantbehandeling ga doen in mijn eigen salon met mijn Hannah Experience behandelingen inclusief de bindweefselmassage, hierover schrijf ik nog een apart stuk. Een lange dag maar wel met veel voldoening en zo plan ik mijn eigen agenda, iedere dag weer anders. Productkennis is hierbij heel belangrijk. Ik heb hiervoor altijd mijn trainingen gevolgd voor de diverse cosmetica merken dus dat maakt het leuk om enthousiast te kunnen vertellen wat de producten doen, op het gezicht en lichaam en geurbeleving. Door mijn werk als huidcoach en schoonheidsspecialiste weet ik heel veel van de huid, dat maakt het makkelijker maar alles is goed te leren en daarbij geeft Zeelz je de “tools” in handen om je in te schrijven voor diverse producttrainingen om alle ingrediënten en storytellings van de merken je eigen te maken.

Al met al is dit voor mij een inspirerende formule, waarbij ik zelfstandig kan werken en in een team, waar collega s, mensen op mij rekenen en waar ik zoveel kan werken als ik zelf wil. Ik ben zelf heel actief en ik weet wat mij heel blij maakt en zo verkoop ik ook beter. Mijn werk is hierdoor niet iets wat energie kost maar wat mij energie geeft, ik ontwikkel mijzelf weer iedere dag en ik heb zo ook genoeg tijd te besteden voor het gezin en voor mijn tennisactiviteiten want ik speel nog regelmatig toernooien en competitie daarbij.  Het ontmoeten van vele nieuwe mensen en de mooie contacten die ik opbouw door mijn werk bij Kappe, winkels op Schiphol, Rituals shop en Pop Up en ook op de lokale markt, maakt dat ik mijn werk altijd leuk vindt en het ook nooit saai is. Mensen zijn leuk en zeker op Schiphol is er altijd iets te beleven met alle reizigers uit diverse landen.

Op de lokale markt ben ik vaak te vinden bij de Bijenkorf Amsterdam, Den Haag, Utrecht maar ook bij Douglas, Ici Paris of bij de zelfstandige ondernemer. Overal weer anders, maar overal de fantastische cosmetica business, te voelen, te zien, te beleven…. dat maakt iedere vrouw blij.

Ik hou van mensen en verbindingen maken, met een gezamenlijk doel, een team gevoel, om doelen beter en sneller te bereiken met hogere cijfers, juist in een tijd waarin we weinig contact hebben kunnen maken door Corona, is er zoveel wat wij kunnen betekenen voor onze klanten.

Zeelz is een bedrijf waar ik op kan bouwen, een superteam op kantoor, die ik altijd kan bereiken als er iets is of als ik vragen heb. Er is nooit iets teveel voor ze om te doen, de planning gaat altijd in overleg, direct behulpzaam in alles, als je er even niet uitkomt. Of als je per ongeluk op een verkeerde locatie bent beland of een vertraagde trein hebt die te laat aankomt, ik word altijd vriendelijk op weg geholpen. Dat maakt dat ik mij enthousiast en vol passie inzet, leuke opdrachten krijg en het beste uit mijzelf kan halen. Ik hoop nog jaren te mogen samenwerken met Zeelz!

Als mijn verhaal je inspireert en je nieuwsgierig bent geworden dan mag je altijd een dagje met me meelopen, om zelf te zien hoe het gaat…

Geschreven door

Ilonka

Lees meer artikelen door Ilonka