Naar het overzicht

13 juni 2023 | Suzanne

Terug van weggeweest!

Na 4,5 maand ben ik, Suzanne van der Plas, weer terug op mijn vertrouwde Schiphol honk, om het zo maar te zeggen.

Door mijn zwangerschapsverlof ben ik er een tijdje tussenuit geweest. Na een lastige zwangerschap en heftige bevalling zijn wij op 23 januari de trotse ouders geworden van ons zoontje Kaj.  Alles wat men zegt over de eerste baby periode is waar. We zijn helemaal verliefd en hij groeit zo ontzettend snel! Geen enkele dag is hetzelfde. Dagelijks kijk ik naar m’n kleine hulpeloze hummeltje en zie ik hem transformeren naar sterke, gezonde baby die het liefst de hele dag naar ons lacht. Wat een rijkdom!

Ondanks alle tijd die wij heerlijk met ons gezin heb doorgebracht afgelopen periode ging er wel weer iets kriebelen. Ik ben ook niet een persoon die alle dagen thuis kan zijn en voldoening haalt door 24/7 moeder te zijn. (Alle credits naar de dames/heren die dit wel kunnen hoor!) De muren kwamen soms op mij af. Het was echt tijd om weer aan de slag te gaan.

Mijn eerste dagje terug op Schiphol voelt dan ook als thuiskomen. Iedereen reageert enthousiast als ze mij weer zien en hebben veel interesse in m’n lieve kleine ventje. Na duizenden foto’s te hebben laten zien en iedereen weer gesproken te hebben ga ik met een voldaan gevoel naar huis. Wat is het toch heerlijk om naast moeder te zijn ook gewoon een succesvolle carrière te hebben. Ik vind ook niet dat je als moeder je hiervoor hoeft te schamen. Ik hou zielsveel van mijn zoontje, maar mijn functie als Travel Retail Manager bij Zeelz is een andere kant van mij. Door deze in balans uit te kunnen voeren voel ik mij een compleet persoon. Dat maakt mij weer een gelukkig mens en een betere moeder.

Het is ook fijn dat ik met mijn werkgever samen naar mijn tijden kan kijken en deze flexibel mag aanpassen. Zo is het fijn om extra vroeg te beginnen en op tijd naar huis te kunnen gaan, zodat ik Kaj nog zijn hapje kan geven en we een goed gesprek kunnen voeren voordat de kleine man weer naar bed gaat.

Het is een fijne gedachte dat als je door omstandigheden bijv. geen oppas hebt of niet op locatie kan werken, dat dit altijd bespreekbaar is. Ik besef mij heel goed dat dit bij veel werkgevers niet altijd kan en dit een luxe is, ook al klinkt dat gek als je er over nadenkt. Mijn kindje zal altijd op nummer 1 staan, gelukkig werk ik met veel moeders en heb ik een werkgever (ook moeder van 2) die dit begrijpt.

Mocht ik ook omhoog zitten weet ik in ieder geval wie er even op Kaj kan passen tijdens mijn werkafspraken 😉

Heerlijk om weer aan het werk te zijn, ik hoop je snel weer te zien op Schiphol!

Geschreven door

Suzanne

Lees meer artikelen door Suzanne